ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı eğitimi Torbalı'da Anadolui Meslek Lisesinde verilmektedir. Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanına 9. sınıfı basarıyla tamamlayan öğrenciler girebilmektedir. Bu okulda okuyan öğrenciler meslek eğitimi ağırlıklı dersler görmektedirler.Alanımız binasında 10 adet atölye ve laboratuar bulunmaktadır. Her atölye ilgili dala ait donanımla düzenlenmiştir. Her geçen eğitim-öğretim yılında donanımımız çağın gereklerine uygun şekilde yenilenmektedir.

Elektrik-Elektronik teknolojisi alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren, temel veüretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır.Alan, bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirecek güce ulaşmıştır. Elektrik-Elektronik alanı birçok alanı etkilerken, ekonomiye kendi üretimi, ihracatı ve istihdamıylayaptığı birinci derece katkının yanında, diğer sektörlere olan etkileriyle ikinci derecekatkılarda da bulunmaktadır. Bu alandaki teknoloji değişimleri ve kalite artışlarının, sektörürünlerini girdi olarak kullanan birçok alanda kalitenin artmasına olumlu etkide bulunacağıanlamına gelmektedir.Türk elektrik-elektronik sanayinin Türkiye ekonomisi içerisindeki payı her geçengün artmaktadır. Sektörün sürekli gelişiyor ve kendini yeniliyor olması, dünyateknolojilerine uyum sağlamada ve yeni teknolojileri benimsemede gösterdiği çabukluk,sektörün parlak geleceğine işaret etmektedirKüresel pazarda lider olabilmek, ancak gelişmiş bir elektrik-elektronik sanayi ile mümkündür.

ANADOLU MESLEK PROGRAMINDA AÇILAN DALLAR

Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü