T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / TORBALI - Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

COVİD 19 TEDBİRLERİ

ÖĞRENCİLER İÇİN COVİD19 BULAŞMAYI ÖNLEME VİDEOLARI

COVİD-19 KAPSAMINDA OKULUMUZDA ALINAN ÖNLEMLER

OKULUMUZDA COVID-19 KAPSAMINDA ALINAN ÖNLEMLER

Çocuklarımızın okula güvenli bir şekilde gelip gitmelerini sağlamak; onların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda öğrenimlerini sürdürmelerini temin etmek; geleceğimizin göz bebeği evlatlarımızı korumak maksadıyla aşağıda belirtilen hususlara harfiyen uymamız gerekmektedir. Eğitim kurumu yönetimi olarak aldığımız birtakım önlemleri ve koyacağımız kuralları sizlerle paylaşmayı uygun gördük.

 COVID-19'un ana bulaşma yolu damlacık ve temas yoluyladır. Okullar toplu bulunulan yerlerden olduğu için COVID-19 bulaşma açısından risklidir. Okullarda COVID-19 bulaşma riskini en aza indirmek için yapılacaklar bir süreç yönetimidir. Bu süreç yönetiminde okul yönetimi, öğretmenler, aileler, öğrenciler ve okul çalışanlarının üzerine düşen görev ve sorumluluklar bulunmaktadır. Süreç, öğrenciler ve tüm çalışanlar için sabah evde başlar ve yine akşam evde tamamlanır.

Okul binasının girişleri ve içerisinde uygun yerlere kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği ve öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmemesi gerektiğini açıklayan bilgilendirme afişleri asılmıştır. Okul binası girişleri ve içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulmaktadır. COVID-19 bulaşma riskini en aza indirmek için aşağıdaki önlemlere uyulmalıdır.


EĞİTİM KURUMUMUZDA ALINAN GENEL ÖNLEMLER

Mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması sağlanacaktır.

Mümkünse büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya kronik rahatsızlığı bulunanlar öğrencileri bırakıp almayacaktır.

Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılacaktır.

Eğitim kurumumuzda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar maske takacak ve maskesi olmayanlar için bina girişinde maske bulundurulacaktır. Okulda bulunan kişilerin tümü kuralına uygun maske takacak, maske nemlendikçe ya da kirlendikçe değiştirilecektir. Yeni maske takılırken ve sonrasında el antiseptiği kullanılacaktır.

Sık dokunulan kapı kolları, merdiven korkulukları, elektrik düğmeleri gibi yüzeylerin temizliği ve dezenfeksiyonu sık sık yapılacaktır.

Eğitim kurumumuza salgın döneminde ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

Eğitim kurumumuzda sınıf ve odalar pencereler açılarak sık sık havalandırılacaktır.

COVID-19 bulaşma riskini artıracağından salgın döneminde zorunlu olmayan toplu etkinlikler yapılmayacaktır. Yapılması gerekli görülen etkinlikler açık alanda sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılacaktır.


ÖĞRENCİLER, ÖĞRETMENLER VE DİĞER ÇALIŞANLARA YÖNELİK ALINACAK ÖNLEMLER

Öğretmenler ve diğer çalışanların COVID-19'un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hususunda bilgilenmesi sağlanacaktır.

Okulun ilk haftasındaki derslerde öğrencilere COVID-19'un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hakkında bilgi verilecektir.

COVID-19 tanısı alan veya temaslısı olan öğretmen, öğrenci ya da çalışanlar tıbbi maske takılarak, COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilecektir.

Okulda iken semptomu başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilecek ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilecektir. Hasta öğrencilerin yakın temaslısı öğrenci ve personel evlerine gönderilecektir. Bu tür hastalar İl/ilçe sağlık müdürlüğüne bildirilecektir.

Hasta öğrenci veya personel gönderildikten sonra oda/alan/sınıf havalandırılacak, yüzeyler temizlenip dezenfekte edilecektir.

Öğrenciler, öğretmenler ve diğer çalışanlar dinlenme alanlarında en az 1 metrelik sosyal mesafeyi koruyacak ve maske takmayı sürdürecektir.


EĞİTİM ALANLARI VE SÜRECİNDE ALINACAK ÖNLEMLER

Ders esnasında öğretmen ile öğrenciler arasında en az 1 metre mesafe olacak şekilde oturma düzeni oluşturulacak ve maske takılacaktır.

Sınıflarda oturma düzeni yüz yüze gelecek şekilde karşılıklı olmayacak, çapraz oturma düzeni sağlanacaktır.

Temaslı takibi için sınıflarda aynı öğrencinin aynı yerde oturması sağlanacaktır.

Kitap, kalem vb. eğitim malzemeleri kişiye özel olacak, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılmayacaktır.

Öğrenciler gün boyu aynı sınıflarda ders görecek, sınıf değişikliği yapılmayacaktır. Değişiklik zorunlu ise sınıfların her kullanım sonrası havalandırılıp temizlik ve dezenfeksiyonu yapılacaktır.

Öğrencilerin günlük grup etkinliklerinde hep aynı grup ile etkinliğin yapılması sağlanacaktır. Sanat, müzik, beden eğitimi gibi derslerde grupların birbirine karışması önlenecektir.

Kurumumuz bünyesinde bulunan kantinde maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafenin korunması ile ilgili tedbirlere uyulacak, kantinde tek kullanımlık bardak, tabak vb. malzemeler kullanılacaktır.

Öğrenci yemekhanesinde girişe el antiseptiği konulmuştur. Öğrencilerin yemekten önce ve hemen sonra ellerini yıkaması sağlanacaktır.

KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, personellerimizin ve velilerimizin Covid 19 a karşı tedbirler alarak Eğitime hazırlanmalı ve eğitimi sağlıklı bir şekilde sürdürmekle yükümlüdürler.

Sağlıklı Günler

Zeynel BÜYÜK-Okul Müdürü

ÖĞRENCİLER İÇİN COVİD19 BULAŞMAYI ÖNLEME VİDEOLARI

1-COVİD19 ONLEME VİDEO-1

2- DOĞRU MASKE KULLANIMI

3-ELLERİ YIKAMA

 

ÖĞRENCİLER İÇİN COVİD19 BULAŞMAYI ÖNLEME SUNULARI

1-EL HİJYENİ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.10.2020 - Güncelleme: 11.01.2023 14:44 - Görüntülenme: 334
  Beğen | 0  kişi beğendi